Nieuwe single Sons & Daughters - Out now!

Paul Michiels brengt nieuw solowerk uit!

Vanaf najaar ‘23 live in de theaters en volgende zomer op de festivalpodia!

Begeleid door zijn vertrouwde groep supermuzikanten speelt Paul Michiels vanaf dit najaar volledig nieuw eigen werk.

Vier frisse, nagelnieuwe songs die hij eerder dit jaar in de studio opnam en binnenkort uitbrengt op een EP (Extended Play) en de streamingdiensten. De nieuwe EP zal “I WELCOME YOU” heten.

Paul voelt dat er bij jong en oud nog veel behoefte is aan verbeeldende muziek, melodieën en woorden die iets losmaken, waar muziekliefhebbers door geraakt worden. Dat is helemaal zijn ding en dat is ook te merken aan zijn nieuwe nummers.

De vier nieuwe songs zijn enorm radio-vriendelijk én ook stuk voor stuk single-waardig!  “Sons & Daughters” zal als eerste single worden gereleased en is een ode aan zijn 8 kinderen. Het klinkt als regelrechte rock’n roll maar dan met alle ingrediënten van de hedendaagse sound. De andere songs op de EP zijn :

De bonus track “Just A Friend of Mine” is een tribute aan zijn goeie vriendin Dani Klein (Vaya Con Dios).

Met een rijke, muzikale carrière van bijna 60 jaar blijft Paul Michiels nog steeds trouw aan zichzelf en aan ‘de oude school van de muziek’. “Ik maak nog graag ambachtelijke muziek” lacht Paul, “oprechte liedjes met strofes, bruggen en refreinen. En mijn nieuwe nummers zijn de meest eerlijke die ik ooit schreef.” De teksten zijn van de hand van de vermaarde Amerikaanse Rock-zangeres Beverly Jo Scott waarmee Paul al samenwerkt sinds zijn eerste soloalbum in 1998.

Paul Michiels – I WELCOME YOU (EP)
  • Produced by Steve Willaert & Paul Michiels
  • Recorded at ICP Brussel – Mixed by Peter Claes
  • Mastered by Darcy Proper (USA)
  • All songs written by Paul Michiels – lyrics by BJ Scott
  • Special guest Milo Meskens on guitar 
  • P & C 2023 – TTT Records